Wednesday, December 5, 2012

Oslobodjenje Novog Sada 1986

Poslednja trka šampionata Jugoslavije za 1986. godinu održana je u Novom Sadu na stazi Mišeluk 
Hladno i oblačno vreme nije sprečilo gledaoce i vozače da se pojave u velikom broju i zatvore ovu sezonu sto se kružnih trka tiče.
U najslabijoj klasi fica do 785ccm, za prvenstvo Srbije, ubedljivo trijumfuje Dejan Ilić Dzeninks u vremenu od 28:33.441 ispred Jovanovića i Radojčića koji su se borili za drugo mesto do samog kraja, zatim slede Petrović, Borisavljević i kruševljanin Pantelić.
 U klasi do 850ccm grupe A šampionsku titulu i pre ove trke je obezbedio Sava Petković.
 Trku je poveo Manojlović ispred Andjelkovića i Cvetića, posle nekoliko krugova Manojlović odustaje a Cvetić i Andjelković se smenjuju na prvoj poziciji, obzirom da su glavni konkurenti odustali Andjelkoviću je bilo dovoljno i drugo mesto u trci za vicešampionsku titulu tako da popušta gas i zadržava drugo mesto u trci dok Cvetić trijumfuje. Iza njih su završili Jovanović, Milenković, Nikolić....dok je Petković bio tek 8.
 Klasa 1150 grupa A nije donela nista neočekivano i tu je manje više već sve bilo rešeno sto se generalnog plasmana tice. Katunarić je opet pobedio i potvrdio šampionsku titulu ispred Komnenovića, dok je treći bio Renato Vuk u fiatu 127. Poredak u generalnom plasmanu je bio Katunarić, Komnenović, Vesnić, Vuk.
 Tihomir Filipović je pobedio u najačoj klasi do 1600ccm sa vw golfom ispred Urbančića i Milovanovića i time učvrstio i potvrdio prvu poziciju u generalnom plasmanu. Glavni rival na ovoj trci mu je bio timski kolega Pirjevec ali već posle prvog kruga izleće sa staze i ostećuje svoj audi.



No comments: